Ulrica Larsson: Obotlig optimist och värdeskapande ledare

Publicerad: 9 sep, 2020

Ulrica Larsson, produktionschef på Kiviks Musteri och deltagare i Few10. En obotlig optimist som drivs av att göra skillnad och skapa värde. Hör henne berätta om hur hon gör för att skapa värde i sin organisation, hålla sig motiverad och inspirerad.

Vad utmärker dig som ledare? 
Närvarande, snabb i tanke och handling , engagerad och positiv.

Hur skulle du beskriva dig själv, din karriär och den resa du gjort hittills?
Jag är en obotlig optimist som ser livet från den positiva sidan, tycker om att hitta lösningar och är ständigt på väg mot nya utmaningar. Efter en del tuffa utmaningar i livet fick jag möjligheten att bli en av deltagarna i FEW10 som hjälpte mig att få tillbaka min glöd, mitt engagemang, mitt driv och min målbild 

Vad utmärker en bra ledare enligt dig?
Engagerad utmanande och närvarande.

Vad tänker du när jag säger ”sharing is caring”? 
Som ledare är du oftast ensam och det kan ibland blåsa kalla vindar på toppen, då är det viktigt att ha omgett sig med människor och nätverk som kan hjälpa och stötta. Lika viktigt är det att dela med sig av egna erfarenheter för att stärka andra i sitt ledarskap och sin resa.

Vilka är dina styrkor?
Närvarande drivande engagerad förmåga att skapa värde

Vilka är dina svagheter, hur arbetar du med dessa?
Ibland är jag lite för närvarande och springer lite väl fort när jag saknar drivet hos underställda. Då försöker jag påminna mig själv om att lyfta blicken och ställa mig på läktaren ett tag.

Hur gör du för att hålla dig motiverad?
Jar är omgiven av härliga mentorer, en härlig familj och tid på Friskis ger mig energi i vardagen. 

Vad är värdeskapande ledarskap för dig?
Ett värdeskapande ledarskap skapar värde för samtliga intressenter i ett företag: ägare, medarbetare, samhälle, kunder och leverantörer.

Hur utövar man det?
Närvaro och en god människosyn.

Vad är det bästa rådet du fått under din karriär?
Var dig själv tro på dig själv – du har det i dig.

Var hittar du din inspiration?
På Friskis, i stallet och hos min familj. 

Vilka är dina drivkrafter?
Jag drivs av att göra skillnad och skapa värde.

Vilka utmaningar har du stött på i livet som har påverkat dig som ledare?
Jag har varit verksam i underleverantörsindustrin i nästan hela mitt verksamma liv och har lärt mig den hårda vägen att inte ta något för givet. Jag har också lärt mig att det gäller att ta för sig och därför är det viktigt för mig att vara med att utveckla såväl framtida goda ledare som medarbetare och att se människan för att bidra till deras utveckling.

Om du fick ge ditt 20/30-åriga jag ett tips, vad skulle det vara?
Läs 7 goda vanor av Stephen Covey och skaffa en bra mentor.