Mentorsintervju Marianne Johansson-Hellström

Publicerad: 17 okt, 2019

Möt Marianne Johansson-Hellström, erfaren ledare och mentor i Trusts ledarprogram för kvinnor: Few

Berätta, vem är du?
Marianne Johansson-Hellström heter jag och bor i Växjö. Arbetar på Linnéunniversitetet sedan snart fyra år som HR-chef. Jag har arbetat med Human Resources sedan 1985 då jag tog min examen 24 år gammal vid dåvarande Växjö Högskola.

Vad är din unikitet som ledare?
Jag tycker om att leda människor, och utveckla verksamheter. Att arbeta med HR ger båda möjligheterna och de senaste 24 åren har jag haft glädjen av att få vara chef och ledare för olika avdelningar i olika organisationer. Det unika med mig, är att jag tycker det är så roligt att leda.

Vad är ditt ’why’?
Mitt why är att få till förändring och utveckling mot uppsatta mål. Jag gillar också att se människor ta för sig, att utvecklas, bli flygfärdiga och ibland flyga vidare.

Varför har du valt att vara mentor i Few?
När jag fick frågan, och matchningen stämde, så såg jag det som en utveckling för mig själv likväl som att kunna bidra med något av min erfarenhet av långt ledarskap.

Vad utmärker dig som mentor?
Jag lyssnar, ställer frågor, och ställer följdfrågor. Jag berättar om saker jag varit med om, och vad jag sett, och ger ett och annat råd.

Vad är dina reflektioner kring Few och ledarprogram för kvinnor?
Jag är övertygad om att det behövs ledarskapsprogram för kvinnor. Det blir lugnare, och mer ingående än om könsspelet måste vara igång i program där både kvinnor och män är med.