Så skapar du en exekutiv profil på LinkedIn

Publicerad: 19 nov, 2019

Vi lever i en digital era och fler och fler inser vikten av att ha en uppdaterad och aktiv profil på LinkedIn. LinkedIn är världens största professionella nätverk med miljontals medlemmar världen över. I denna artikel listar vi LinkedIns bästa råd till en konkurrenskraftig exekutive profil och fokuserar på steg du enkelt kan implementera själv.

Att ha en fullständig profil är viktigt för att visa att du är en aktiv och seriös medlem. Plattformen låter dig stärka kontakter och är en plats för dig att sprida det personliga varumärket och tillförlitligheten som exekutiv ledare. Tack vare LinkedIn kan du utnyttja de personliga och direkta kommunikationskanalerna mellan dig själv och resten av världen.

Visuellt
En uppdaterad profilbild av hög kvalitet ger din profil trovärdighet. Din profil ger ett första intryck av dig och det är därför en viktig del av din profil. Ett autentiskt foto hjälper dig att skapa en verklig koppling till följare, kunder och anställda. Att även lägga till en bakgrundsbild gör det än mer personligt och skapar en mer engagerande och inspirerande profil.

Karriär
Som default visas din nuvarande position som titel under ditt namn. Lägga tid på att anpassa titeln för att visa på din expertis. Sammanfattningen är en personlig översikt över din karriär och en möjlighet att ytterligare belysa din sakkunnighet. I erfarenhetsavsnittet kan du lyfta fram alla kompetensområden, din arbetshistoria och dina nyckelpositioner. Det är också en möjlighet att visa på styrelse- eller ordförandeposter som illustrerar ditt ledarskap.

Digitalt visitkort
Din LinkedIn profil är mer än bara ditt digitala visitkort. Att ta kontakt med affärsrelationer via LinkedIn är ett utmärkt sätt att följa upp ett personligt möte och vårda relationer.

Vårda relationer
Affärer handlar om människor, men att vårda relationer tar tid. LinkedIn gör att du effektivt kan hålla koll på dina nyckelkontakter och utveckla nya relationer när ditt företag och nätverk utvecklas.

Håll dig uppdaterad om branschnyheter
Att hålla sig uppdaterad om branschnyheter är nyckeln till att bygga din expertis och stärka din position som exekutiv ledare. Med LinkedIn får du tillgång till branschnyheter, insikter om kunder och partners men även en förståelse för det konkurrenslandskapet du verkar i. Det är ett utmärkt redskap för att hålla koll på de senaste innovationerna, trenderna och relevanta nyheter inom din bransch och kompetens.

Stärk ditt personliga varumärke genom att vara en del av konversationen
Bygg ditt varumärke genom att vara en del av konversationen och gör din röst hörd. Att dela personliga insikter, relevanta artiklar och branschnyheter stärker ditt personliga varumärke som en trovärdig och äkta ledare inom din kompetens och bransch.

Integritet
Du ställer själv in och hanterar din integritet och konfidentialitet genom att välja vilken information som är tillgängliga för människor i och utanför ditt nätverk. Även inflödet av information går att ställa in så att du får den mängd av information som känns rätt för dig.