Ann-Marie Hansson – ”Livet är till för att levas inte bara överlevas”

Publicerad: 22 jan, 2024

Möt Ann-Marie Hansson, entreprenör och tidigare HR-Direktör, som driver Act2flow sedan 2019. I en intervju delar hon hur FEWs ledarprogram påverkade henne och belyser sitt engagerade ledarskap. Ann-Marie skapar värde genom att balansera fokus på uppdrag, kvalitet och välmående i organisationer. För unga kvinnor i karriären: ”Lita på dig själv och njut av resan!” Hon betonar lyckans aktiva val och prioriterar hållbarhet genom motion, natur och skratt. I sitt ledarskap stöttar Ann-Marie andra mot framgång och hållbarhet med passion och hjärta.

FEW Alumni är ett nätverk som består av 200 medlemmar, varav 125 är kvinnor som sedan uppstarten 2006 fram till nu, deltagit i något av våra 11 ledarprogram ”FEW – For Executive Women”. Övriga 75 är mentorer som följt oss på resan, såväl kvinnor som män.

Vem är du?
Jag är en engagerad kvinna som älskar att göra skillnad! Skillnad på ”riktigt” – som blir hållbar.

Berätta kort om din professionella resa!
Sedan 2019 driver jag ett bolag som heter Act2flow där jag arbetar med tre olika ben; HR-frågor där jag stöttar olika bolag i klassiska HR-frågor, coaching av chefer/medarbetare för en individuell utveckling och sen team- och kulturbyggande som jag bara älskar!

Innan jag valde att vara entreprenör var jag HR-Direktör i flera olika större bolag såsom Öresundskraft i Helsingborg, Svalöf-Weibull som ingår i Lantmännen-koncernen och BRIO.

Vad har FEWs ledarprogram betytt för dig?
FEW betydde otroligt mycket för min utvecklingsresa som ledare. Jag fick flera bra verktyg för det dagliga arbetet som chef, ett fantastiskt nätverk med andra härliga kvinnor och insikter kring mitt eget ”why”. Faktiskt när jag tittar tillbaka på mina anteckningar jag gjorde då, ser jag att då började ett frö gro till det jag gör idag, stöttar och utvecklar organisationer och team till att bli ännu bättre.

Vad utmärker dig som ledare?
Just idag är jag ledare över mig själv och saknar faktiskt att vara chef och ledare mer operativt. Jag går in och stöttar och handleder flera ledare och tar även interims-uppdrag och tycker det är otroligt roligt att vara chef och ledare.

Som ledare är jag väldigt engagerad, ambitiös och som lösningsfokuserat driver framåt med en tro på att människan kan och vill i rätt miljö.

Hur skapar du värde i din organisation?
Genom att ge av mig själv och bjuda engagerat på mina erfarenheter och kunskaper, framgångar och motgångar. Jag stöttar organisationer att se till att ha balans på tre viktiga frågor: fokus på uppdraget, kvalité och välmående. Är de i balans får du en framgångsrik och hållbar organisation. 

Vilket tips vill du ge till unga kvinnor som är i början av sin karriär?
Lita på dig själv och ta inte saker så allvarligt. Livet är till för att levas inte bara överlevas. Många unga kvinnor idag kämpar så hårt att de blir sjuka. Slappna av och njut av resan!

Har du någon förebild? Vem och varför?
Jag har så många förebilder, både privat och i yrkeslivet, att jag inte kan välja ut någon! Det finns så många härliga människor som är både modiga och engagerade i det de gör med passion och hjärta!

Har du något levnadsmotto?
Lycka är ett eget aktivt val! Du bestämmer över ditt liv så ta kommandot. Därför heter mitt företag Act2flow – du måste agera för att få flow!

Hur arbetar du med din egen hållbarhet?
Jag blir klokare med åren och prioriterar saker som jag känner är bra för mig. Fast att jag är en otålig, impulsiv person kan jag vara väldigt uthållig när det gäller det jag bestämt mig för. Tex har jag nu sprungit varje dag i mer än 1030 dagar i rad (en Runstreak) och så går jag på gym och lyfter tungt minst 2 ggr per vecka. Jag prioriterar även att vara ute i naturen och att skratta mycket! Sen får vi ju inte glömma att mörk choklad är nyttigt och en passion för mig 🙂