Mentorsintervju Pål Jönsson

Publicerad: 4 nov, 2019

Berätta, vem är du?
Pål Jönsson, VD och koncernchef för Wendre som är en av Europas största producenter av kuddar och täcken samt andra sovrumsprodukter.

Vad gör du?
I nuläget sätter jag målen och agendan för företaget kommande 3 år. Jag startade mitt uppdrag som koncernchef i mars månad och spenderade det första halvåret på att lyssna till anställda, kunder, ägare och andra intressenter och deras tankar och förväntningar framåt, lära mig företaget, dess kultur, produkter, utmaningar och inte minst möjligheter. Har även börjat sätta samman ett härligt team av nya och gamla medarbetare som skall ta företaget till nästa nivå kommande år. Alla funktioner och tjänster är inte tillsatta i dagsläget så känner du någon som är intresserad av att jobba med oss och skapa världens bästa sömnkomfort så skicka sin intresseanmälan till oss på Wendre.

Vad är din unikitet som ledare?
Empatisk ledare med öron som en elefant, drivande och entusiasmerande samt med en förmåga att kunna fånga upp och ta tillvara på goda idéer samt också direkt ta tag i och agera på det som kan utvecklas och bli ännu bättre.

Vad är ditt ’why’?
Jag får en adrenalinkick av att se människor, organisationer och företag att utvecklas och blomstra under mitt och mitt teams ledarskap.

Varför har du valt att vara mentor i Few?
Lite av samma svar som ovan. Om jag kan hjälpa till och bidra till att alla de fantastiska kvinnor i Fews nätverk får den plats i svenskt näringsliv som de förtjänar så kan ingen vara gladare än jag.

Vad utmärker dig som mentor?
Glad, rak och ärlig.

Vad är dina reflektioner kring Few och ledarprogram för kvinnor?
Ett utmärkt initiativ av Eva Carloni med team. Few gör en stor skillnad för regionens utveckling av kvinnliga ledare och förebilder. Programmet har, år efter år, program efter program, bevisligen vaskat fram och utvecklat en lång rad av framgångsrika kvinnliga ledare, som nu fungerar som utomordentliga ledstjärnor samt har också fått den plats som de och vi förtjänar i ett jämlikt och framtida starkt bidragande och utvecklande näringsliv och samhälle.