Möt en ledare och mentor i vårt nätverk

Möt Charlotta Alegria Ursing, erfaren ledare och mentor i Trusts ledarprogram för kvinnor: Few.

Berätta, vem är du?
Jag heter Charlotta Alegria Ursing och är född och uppvuxen i Malmö, men tillbringat större delen av mitt yrkesliv i Stockholm. Jag har haft förmånen att jobba med en mängd olika bolag och verksamheter; från startups, noterade bolag till offentlig verksamhet. Rollerna har i huvudsak varit vd, styrelsemedlem eller konsult. Började studera programmering i Lund och avslutade med psykologi och medie- och kommunikation. Det speglar mig ganska bra; gillar logik och affärer, men är i grunden mest intresserad av människor.

Jag är fru till Vasco och mamma till Alexandra född 2010. Vi är alla tre födda i olika länder, vilket har utmanat oss - och tagit oss långt.

Vad gör du? Jag hjälper små och medelstora bolag att utveckla entreprenörsanda, öka sin innovationskraft och gå i mål med större förändringar. Jag har också ett gäng entreprenörer som jag coachar.

Vad är din unikitet som ledare? Jag är uttalat värderingsstyrd och leder med högt förtroende för mina medarbetare. Jag får ofta höra att jag inspirerar och engagerar, men också att jag utmanar och har hög integritet. Det ger stor frihet och möjlighet att växa, men som sagt, det utmanar också.

Vad är ditt ’why’? Att bidra till att människor kan växa och utvecklas och i förlängningen till att bidra till ett modigare och bättre samhälle.

Varför har du valt att vara mentor i Few? Deltagarna i programmen håller en mycket hög nivå, vilket gör att relationen med adepten blir konstruktiv och mycket lärorik även för mig.

Vad utmärker dig som mentor? Min breda erfarenhet, öppenhet och förmågan att skapa trygghet gör att vi kan ta oss ann alla typer av utmaningar. Sen brukar det bli många skratt också.

Vad är dina reflektioner kring Few och ledarprogram för kvinnor? Gediget, grundligt och professionellt program med mycket värme. Tro mig, det finns många män som skulle ha stor nytta av just detta program.

 
charlotta alegria ursing trust partner few.png